Loading...
UpptäckNyheter

Designat i Sverige. Tillverkat i Sverige.

Archiella of Sweden

No description set

Med start på Super Thursday 2 maj får du möjlighet att upptäcka Archiella och deras fantastiska krukor och virkade väskor, kända från bland annat Pernilla Wahlgren och Wahlgrens värld. De stannar ända fram till 12 maj.

Dessutom återvänder Jaypeas och serverar utsökt street food från sin foodtruck hela helgen, 2-5 maj.

I pop-up butiken kommer även premiumvarumärket Meyenberg finnas på plats. Ida Meyenberg heter entreprenören som står bakom dessa iögonfallande tvålar som doftar ljuvligt. Meyenbergs tvålar är veganska och innehåller naturliga och väl utvalda ingredienser. Helt fria från sulfater och parabener, såväl som ftalater och mineraler. Flaskorna är gjorda av 100% återvunnet material och tvålarna tillverkas i Frankrike, där tradition och hantverk inom tvålindustrin är grundat i otaliga generationer. Ta tillfället i akt att utforska Meyenbergs sortiment med alla dina sinnen och dra nytta av våra exklusiva produkterbjudanden i pop-up butiken.

Som om inte det vore nog kommer det lokala företaget Lovely Flowers i Kungsbacka som drivs av Helena Billkrantz att leverera och sälja blomsterbuketter och växter i pop-up-butiken 2-4 maj samt 10-11 maj. Inget är väl så vårigt som vackra blommor och växter?

Till Super Thursday-eventet

Archiella of Sweden

Designat i Sverige. Tillverkat i Sverige. Unika designer och exceptionellt hantverk. Ikoner som är här för att stanna.

Möt Archiella of Sweden

Designat i Sverige. Tillverkat i Sverige. Unika designer och exceptionellt hantverk. Ikoner som är här för att stanna.

Och det är precis så som det är. En ny unik design på kruka har kommit för att stanna. The Icon Pot sätter sitt signum med den klassiska rottingen som möter en färgsprakande palett av krukor i fantastiska färger som gör oss både glada, och en iögonfallande design som sätter guldkant i framtida hem.

Sofia Bergqvist heter den färgstarka skaparen av varumärket Archiella of Sweden som grundades 2021 och lanserades 2022. Archiella är en spin-off från Sofias son som heter Archie i tredje namn. Archiellas betydelse står för innovation och power, vilket är egenskaper som varumärket verkligen står för, men framför allt är det kvalitet. Sofias intresse för färg och form tog sin start redan 2009 då hon grundade företaget Cara Collection. Kollektionen fick stor uppmärksamhet i Sverige som internationellt då hon var tidig med både webshop och att göra samarbeten med en rad personligheter, dåtidens bloggare. Idag är det Pernilla Wahlgren som satt ikonerna och väskorna på plats. I sista säsongen av Wahlgrens Värld har vi kunnat se krukorna i varje avsnitt.

Jag älskar färg, jag mår som bäst när inredning eller kläder tar sitt uttryck i en personlig och färgstark stil.

Mitt intresse för färg, form och design ledde mig till en produkt där utbudet är begränsat av premiumkrukor, så jag tog bokstavligen saken i egna händer och köpte massor med lera och började forma hemma i köket. Efter flera mer eller mindre lyckade försök så stod den där; något som åtminstone liknade tanken på min nya design. Jag hittade till slut en studio i Italien som kunde hjälpa mig att tillverka. Bilder skickades över och jag fick snabb respons; ”Vill du att den ska vara lite så där sned och ojämn i produktion?”

Nu har Sofias design tagit en ny skepnad. The Icon Pot är resultatet av ett hantverk i Italien. Men från och med i år kommer krukorna produceras på hemmaplan här i Sverige. – För mig är kvalitet det absolut primära och att ett föremål och dess detaljer ska hålla över tid. Vi i Sverige har den självklara traditionen och framför allt i Lidköping där keramik och porslinstillverkning står i fokus med Rörstrands historia. Det var ett självklart val, säger Sofia.

Krukan har två utseenden i och med sin avtagbara rotting, som knäpps på med guld eller silverknappar, en detalj som sätter färg och guldkant i framtida hem.

– Det fina med rotting är också att den är mycket miljövänligt, växer snabbt, gör regnskogen hållbar och omvandlar CO2 till ren luft. Den hållbara aspekten och hur det påverkar miljön är något jag tänker mycket på. Det ska inte vara en röd tråd i mitt företag utan en grön, säger Sofia.

Archiella Knitted Handbags är en virkad väska som Sofia är oerhört stolt över. Denna virkade väska som finns i en rad härliga kulörer lanserades första gången under våren 2023. Sedan dess har dem fått stor uppmärksamhet. Pernilla Wahlgren har även här visat upp väskorna på sin Instagram sedan lanseringen. Väskan som är ett fantastiskt hantverk tillverkas i Ukraina. Företaget leds av kvinnor och arbetar för kvinnor. De ger möjligheten till kvinnor vars män tvingats ut i kriget, en anställning och en plats att känna sig trygga i. Från och med i år är det upprättat en ”Archiella Department”. Detta initiativ och kvinnligt företagande ger inte bara många arbetstillfällen, utan bidrar också till ett socialt sammanhang och ett psykiskt välmående.

– Jag kan inte känna mer lycka över att faktiskt bidra till något så meningsfullt, säger Sofia.

Kan du inte vänta på att ta del av magiska erbjudanden?

Upptäck

Våra butikerSenaste erbjudandenMat & Dryck

Vi gillar att ge våra Fashion Club-medlemmar det lilla extra. Extra besparingar, extra rabatt, och extra exklusiva möjligheter.

Bli Medlem
Kungsparksvägen 80, 434 39 Kungsbacka(+46)300-57 00 00
Villkor & PolicysIntegritetspolicyCookie policy

© Hede Fashion Outlet, 2023, All Rights Reserved